У Хмельницькому зросла кількість захворювань на кашлюк

2
Фото: ye.ua

Усі захворілі не мали щеплення проти цієї хвороби.

Впродовж семи місяців цього року в обласному центру було зафіксовано 14 випадків захворювання на кашлюк, що майже вдвічі перевищує показники аналогічного періоду 2018-го. Про це повідомили у Хмельницькому обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я України.

За інформацією обласного лабораторного центру, з 14 людей, які захворіли у Хмельницькому на кашлюк, 13 — діти. Зокрема, цим захворюванням заразилося троє дітей до одного року та шестеро віком один-чотири роки. Крім того, кашлюк підхопив один дорослий. Усі вони не були щеплені проти цієї хвороби. Для порівняння, минулого року захворіло лише восьмеро хмельничан.

Крім того, зросла кількість захворювань і у Хмельницькому районі. За сім місяців з цією хворобою зіткнулося восьмеро дітей. Усі вони теж не отримували щеплень. Натомість торік у районі було зафіксовано лише один випадок кашлюка. 

«Основним клінічним симптомом кашлюка є кашель, який триває довше 14 днів. Джерелом інфекції може бути хворий в активній або у стертій формі. Передається кашлюк повітряно-крапельним шляхом. Хворі виділяють коклюшну паличку до 28-30 днів від початку захворювання. При несвоєчасному зверненні за медичною допомогою кашлюк може призвести до таких ускладнень як бронхіт, пневмонія, енцефалопатія», — повідомляють у Хмельницькому обласному лабораторному центрі.

Медики запевняють, що єдиним і надійним засобом профілактики кашлюка є вакцинація. Вона проводиться дітям починаючи двомісячного віку. Тоді вони отримують перше щеплення.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне