У Красилові поліцейські оголосили підозру шахрайці, яка ошукала 40-річного чоловіка

Фото: ілюстративне
Скориставшись телефоном місцевого волонтера, шахрайка від його імені у месенджері написала одному із контактів з проханням зробити благодійний внесок на підтримку військових, який потім привласнила.
 
До поліції звернувся 40-річний чоловік і повідомив, що його ошукали. Він отримав повідомлення від знайомого, який займається волонтерською діяльністю, з проханням переказати кошти на закупівлю взуття для військових. Потерпілий перевів на вказаний банківський рахунок 1000 гривень, і лише через декілька днів дізнався, що насправді писав йому не знайомий.
 
Правоохоронці встановили, що телефоном волонтера скористалась 36-річна місцева жителька, яка без його відома написала потерпілому. Підозрювана прислала номер банківського рахунку, з якого потім і зняла кошти.
 
Працівники поліції також з’ясували, що жінка і раніше притягувалась до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Слідчі уже оголосили їй підозру за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. Їй може загрожувати до 3-х років позбавлення волі.
 
Поліцейські закликають громадян бути пильними. Якщо ви отримуєте повідомлення від знайомих з проханням про фінансову допомогу, не поспішайте переказувати кошти. Краще перетелефонуйте та перевірте інформацію.
 
Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне