У лісах Хмельниччини виявлено браконьєрські пастки для тварин

Фото: https://www.xm-inside.com/

У засніжених лісах на дикого звіра повсюдно підстерігає небезпека. Місця свого пересування видають самі ж тварини: їх сліди добре видно на снігу. В цю пору браконьєри активно розставляють петлі, які лісівники Хмельниччини вважають найжорстокішою пасткою.

Інформує ХМ-ІНСАЙД

Як зазначають в обласному управління лісомисливського господарства, якщо прудким зайцям від дула рушниці деколи вдається втекти, то визволитися з петлі – неможливо.

«Потрапивши в неї, перелякана звірина починає шарпатися, в страху намагається вирватися, метається на всі боки, але зашморг на їх шиї затягується все глибше… Такий вид пастки вважається найжорстокішим, найбезжальнішим. І саме таким методом у засніжені й морозні зими найчастіше користуються браконьєри», – розповідають в установі.

https://www.xm-inside.com/

За слідами, у місцях найчастішого скупчення звірів, розставляють петлі. Це – шматок міцного і гнучкого дроту або тонкого тросу, що встановлюється на звірячій стежці і затягується сам собою. У такі тенета потрапляють зайці, лиси і навіть козулі. А інколи жертвою петлі стають і домашні собаки та коти.

Лісівники систематично здійснюють рейди в угіддях, виявляючи  браконьєрські пастки. Саме під час чергового рейду у Головчинецькому лісі працівники держпідприємства «Летичівське лісове господарство» натрапили на такі петлі. Чотири пастки знешкодили одразу. Аналогічні рейди тривають у всіх лісах регіону.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне