У лісівників спростували фейк про незаконну рубку сосен у заповідній зоні на Хмельниччині

Фото: https://t.me/forestsofukraine/1927

Днями у соцмережах та ЗМІ ширилась інформація, у якій зазначалося, що Шепетівська філія під виглядом санітарних рубок знищує здорові вікові сосни. У Державному підприємстві “Ліси України”, до складу якого входить Подільський лісовий офіс, інформацію спростували.

На звернення громадської організації «Українська природоохоронна група» фахівці відділу охорони і захисту лісів Департаменту лісового господарства ДП «Ліси України» провели перевірку, за підсумками якої порушень не встановили

Усі дерева були призначені в рубку відповідно до вимог пунктів 6, 14, 20 та 23 Санітарних правил в лісах України, затверджених постановою КМ України 27.07.1995 № 555, – йдеться у повідомленні.

Насадження у Мальованському лісництві були включені до переліку заходів з поліпшення санітарного стану лісів на 2023 рік та погоджені усіма відповідними органами. Санітарні рубки лісівники проводили на зазначених в документах площах згідно з лісорубними квитками. Заготовляли пошкоджені, сухостійні, вітровальні, безверхівкові та зі стовбуровими гниллям дерева.

Фахівці Департаменту зазначають: під час обстеження ділянок та наявної заготовленої деревини, сухостійні та всихаючі дерева характеризуються ураженням стовбуровими шкідниками, про що свідчить наявність льотних отворів на стовбурах дерев. На звалених деревах сосни звичайної наявні плодові тіла дереворуйнівних грибів. Відмічено всихання більш ніж половини скелетних гілок по всій висоті крони та механічне пошкодження стовбурів більше ніж на 2/3 периметра.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне