У Нетішині на пенсіонерку, яка розповсюдала інформацію про програму скорочення населення через коронавірус, склали протокол

Фото: https://shopdullestowncenter.com/

Поліція склала адміністративний протокол за ознаками статті 173-1 КУпАП (“Поширення неправдивих чуток”) стосовно 63-річної мешканки Нетішина, яка поширила неправдиву інформацію про коронавірус.

Як повідомив відділ з організаційних питань апарату виконкому Нетішинської міськради, жінка через мобільний додаток “Viber” в спільноті одного з ОСББ (налічує 115 учасників) поширила неправдиву інформацію щодо захворюваності на коронавірус.

Зокрема, вона вказала про наявну програму скорочення населення до 1 млрд, а також про спроби правоохоронних органів та медичних працівників умисно здійснити вакцинацію задля зараження коронавірусом мешканців міста.

Такі дії пенсіонерки могли призвести до соціальної напруги, порушення громадського порядку та інших негативних наслідків.

Санкція статті 173-1 КУпАП передбачає накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку.

Інформує НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне