У НПП «Мале Полісся» виявлено нові місця зростання червонокнижних видів

Фото: kmlis.gov.ua

У результаті фенологічних спостережень у НПП «Мале Полісся» виявлено нові місця зростання підсніжника білосніжного, де він успішно квітує.

Підсніжник білосніжний (підсніжник звичайний) Galanthus nivalis L. занесений до Червоної книги України і охороняється законом. Проте, незважаючи на заборону, з року в рік на території Парку недобросовісні громадяни безжалісно зривають первоцвіти на весняні букети. Це призводить до суттєвого зменшення популяції та загрожує зникненням цих квітів з наших лісів.

kmlis.gov.ua

До відома: за один екземпляр незаконно добутої рослини, занесеної до Червоної книги України, передбачена відповідна компенсація за її знищення, наприклад: черемша (цибуля ведмежа) – 62 грн.; шафрани (крокуси), підсніжники від 49 до 62 грн. в залежності від виду, сон – трава від 37до 62 грн. в залежності від виду.

kmlis.gov.ua

Адміністрація НПП вкотре нагадує, що зривання чи знищення рослин на території Парку є правопорушенням. А особи, які вчинили порушення природоохоронного законодавства, зобов’язані відшкодувати шкоду, завдану природно-заповідному фонду згідно з чинним законодавством.

Прес-служба НПП «Мале Полісся».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне