У Полонному підряднику доведеться повернути до бюджету кошти, виділені на будівництво спортивного майданчика

4
Фото: uk.wikipedia.org
За результатами розгляду позовної заяви прийнято рішення про розірвання договору підряду та стягнення до бюджету коштів. Які були призначені на будівництво спортивного майданчика у м. Полонне. 

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури. 

Встановлено, що у грудні 2017 року між відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади та фізичною особою-підприємцем укладено договір підряду. Відповідно до нього суб’єкт господарювання зобов’язався виконати роботи по будівництву спортивного майданчика для міні-футболу із штучним покриттям.

Згідно умов укладеного правочину договірна ціна склала майже 1,5 млн грн та кінцевим терміном виконання робіт визначено грудень 2018 року.

Однак, незважаючи на повну попередню оплату за договором, підрядником у встановлений строк роботи в повному обсязі не виконано.

Згідно розрахунку, вартість невиконаних робіт по будівництву вказаного майданчика складає 290 тис грн.

На претензії замовника підприємцем добровільно повернуто лише частину невикористаного авансу в розмірі 88 тис грн. Щоправда, інші вимоги залишено без реагування.

Тому, діючи на захист інтересів держави, прокуратура зверталась до суду з позовом про розірвання договору, повернення до місцевого бюджету частини коштів, сплачених на його виконання. А також стягнення штрафних санкцій.

Відтак, за реагування прокуратури підрядника зобов’язано виконати свої фінансові зобов’язання перед громадою.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне