У Полонному вкрали “Хо-Гончара”

Фото:

Учора, 8 листопада, у Полонному біля місцевого музею зникла фігурка Хо -Гончара. Про це у своєму фейсбук-профілі повідомила авторка фігури Наталія Куберська, інформує Хмельниччина північ.

Ознакову фігурку Хо поставили при вході до Історичного музею у Полонному три дні тому. Гончар уособлює особливе для полончан мистецтво – виготовлення порцеляни, унікальна колекція якої знаходиться в історичному музеї.

Нині скульптура вирвана з муру, на якому стояла та зникла у невідомому напрямку, поруч місця – пляшка з-під алкоголю. Першим помітив цю ситуацію директор музею, прийшовши зранку на роботу. За фактом уже звернулись до поліції.

https://khmel-pivnich.info/

Як розповідає авторка скульптур, Наталія Куберська, самі фігури – дуже міцні. Вони виготовлені з епоксидної смоли з вкрапленням модифікаторів, а кріплення (штир арматури) є частиною скульптури і фіксувався у ній ще на етапі створення артоб’єкту.

– Тобто, для того, аби вирвати скульптуру, слід було докласти чимало зусиль, – пояснює майстриня.

Ця скульптура, як усі Хо у Полонному, є ручною роботою. На виготовлення Гончара пішло два місяці. Якщо зниклу фігуру не знайдуть, або вона зламана, роботу доведеться переробляти. Тому наразі дата встановлення наступної фігури – під питанням.

При цьому, зізнається мисткиня, хоч такі прояви “культури” вже траплялись у Полонному, вона вірить, що це виняток і стосується лише окремих містян.

 Я вірю в Полонне та наших людей, – говорить пані Наталя. – Я вірю в нашу культуру та вихованість. Так, вандалізм трапляється, але це не те, що ознакує полончан.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне