У Полонській міській раді виступили проти нераціонального виділення коштів на відділ культури

Фото: Полонне

Під час прийняття бюджету на 2024 рік в одній статті видатків була пропозиція виділити 26 мільйонів гривень на відділ культури, що спричинило обурення в депутатського корпусу міської ради.

Фракція «Слуга Народу» виступила із заявою щодо нераціонального виділення такої великої суми на культуру. Тому внесли альтернативну пропозицію зменшити витрати на культуру з 26 до 22 мільйонів гривень, 2 млн гривень із цих коштів направити на допомогу Збройним силам України, а ще 2 мільйони гривень залишити в бюджеті громади.

«Культура – це важливо, але якщо сьогодні ми не забезпечимо наших хлопців, то кацапи знищать і мову, і культуру. Наша фракція вважає, що такі суми є необґрунтованими й роздутими. Якщо ми помиляємось – шукаймо компроміси. Також закликаємо керівника відділу культури надати публічний звіт за витрачені кошти перед жителями громади», – зазначив голова фракції «Слуга Народу» в Полонській міській раді Петро Гуц.

Рішення щодо зменшення коштів для відділу культури було підтримано колегами-депутатами.

«Після нашого рішення в мережі представники відділу культури почали публікувати та поширювати маніпулятивні повідомлення, закликаю не підмінювати поняття і не забувати, що кожен службовець органу місцевого самоврядування підзвітний громаді», – додав Петро Гуц.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне