У Полонському районі знайдено мішки з боєприпасами

11
Фото: hm.npu.gov

Працівники поліції відкрили кримінальне провадження за фактом виявлення у Полонському районі великої кількості боєприпасів. Про це інформує прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області.

Ввечері 5 лютого до поліції звернувся місцевий мешканець, який повідомив, що у чагарниках на пасовищі неподалік свого села під час пошуку металобрухту він знайшов три поліетиленові мішки з предметами, схожими на гранати.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група та працівники вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції Хмельницької області.

В ході обстеження місця події поліцейські вилучили 185 штук бойових корпусів ручних осколкових наступальних гранат типу “РГД-5” та 28 штатних пакувань із підривниками до ручних гранат типу “УЗРГМ-2” у кількості 280 штук.

Вибухотехніки оглянули знахідку та направили на детальне дослідження в Хмельницький науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. За попередньою інформацією, боєприпаси були виготовлені ще за радянських часів.

Наразі відомості про правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань  за ознаками ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”.

Нагадаємо, що патрульні виявили підроблені документи на автомобіль. 5 лютого, близько 9-ї години, на вулиці Толстого, екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль Opel, за порушення правил дорожнього руху. Кермувальником автомобіля виявився місцевий житель 1986 року народження. Під час перевірки документів на автомобіль за інформаційними базами, інспектори помітили, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу містить ознаки підробки. Для встановлення усіх обставин по справі патрульні на місце події викликали слідчо-оперативну групу, яка наразі займається даною справою.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне