У Сатанівській ОТГ відкрили Центр надання соціальних послуг

Фото: www.adm-km.gov.ua

Вчора в Сатанівській ОТГ відбулася урочиста подія, якої мешканці громади очікували декілька років – відчинив свої двері для відвідувачів новий Центр надання соціальних послуг. Розділити святковий настрій з громадою завітали заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина, керівники профільних департаментів та управлінь ОДА, директор Хмельницького Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Яцковський.

Колись у цьому приміщенні розташовувався будинок культури, однак керівництво Сатанівської ОТГ свого часу вирішило, що цей заклад має працювати в іншому форматі. Завдяки спільним зусиллям обласної та місцевої влади, ця ідея втілилась в життя та стала частиною проєкту «Громада для людини: підвищення компетентності громад для розвитку соціальних послуг» Партнерства «Кожній дитині» за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”.

www.adm-km.gov.ua

У 2017 році проєкт отримав і відповідне фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Роботи велися протягом 2017-2019 років. Загальна кошторисна вартість об’єкту становить 5,23 млн.грн., з яких 4, 685 млн.грн. надійшли з ДФРР, а ще понад пів мільйона гривень виділили в рамках співфінансування із бюджету громади.

Відтепер цей Центр надаватиме соціальні послуги для 8 000 громадян Сатанівської ОТГ. Як повідомляють у  селищній раді, тут можна буде отримати послугу догляду вдома, адресної допомоги, соціально-педагогічні та послуги з медичної реабілітації і масажу, проводити профілактику та лікування плоскостопості та сколіозу, займатися лікувальною фізкультурою, тощо. Не забули і про створення комфортних умов для відвідувачів, зокрема передбачено комфортний зал очікування.

www.adm-km.gov.ua

www.adm-km.gov.ua

Як зауважила Світлана Павлишина, вітаючи керівництво громади та гостей церемонії, відкриття такого закладу може слугувати яскравим прикладом реалізації реформи децентралізації, адже втілити його вдалося завдяки поєднанню двох важливих чинників: ініціативи місцевої влади, що турбується про задоволення потреб мешканців громади, та державної фінансової підтримки цього рішення. Посадовець висловила упевненість, що спеціалісти Центру зможуть значно підвищити рівень надання соціальних послуг в громаді та будуть активно їх удосконалювати.

www.adm-km.gov.ua

“Мені дуже приємно бути сьогодні на цьому святі. Цей Центр –  яскравий приклад того, як влада має працювати для людей. Кількість проектів, реалізованих в Сатанівській громаді просто вражає. Особливо приємно те, що скористатися результатами роботи можуть усі мешканці, – сказала Світлана Андріївна. – Зокрема, тут, у Центрі надання соціальних послуг допомогу зможуть отримати громадяни, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, ті, хто потребують соціально-побутової і психологічної адаптації, реабілітації після травм, дітки з особливим освітніми потребами та багато інших. Такі проєкти вселяють в людей  надію та віру в добро, а тому хотілось би частіше мати можливість бути свідком таких важливих для наших громадян подій, як ця.”

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне