У селі Гвардійське Хмельницького району відкрила свої двері для пацієнтів новозбудована амбулаторія

Фото: https://www.adm-km.gov.ua

Сьогодні у селі Гвардійське Хмельницького району відкрила свої двері для пацієнтів амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Це 19 амбулаторія в області, з тих 30, будівництво яких розпочалося 2018 року за програмою “Доступна медицина”.

Нова амбулаторія обслуговуватиме жителів сіл Гвардійське, Немичинці, Нафтулівка, Доброгорща, Райківці, Жучківці, Олешківці, Гелетинці, Чабани, Хоминці, Данюки.

https://www.adm-km.gov.ua

Медзаклад обладнаний усім необхідним відповідно до табелю оснащення, затвердженого МОЗ. Так, підведено усі комунікації, в тому числі й високошвидкісний інтернет-зв’язок для забезпечення роботи з центральним компонентом електронної системи здоров’я e-Health, медичною інформаційною системою, а також телемедичним обладнанням. Поряд з цим, буде встановлено сучасне обладнання для лікування й діагностики різних захворювань. Зокрема, функціонуватиме стоматологічний кабінет, працюватиме своя власна лабораторія, де можна буде проводити аналізи.

https://www.adm-km.gov.ua

Окрім того, придбано службовий автомобіль Renault DUSTER, завдяки якому лікар зможе обслуговувати тих пацієнтів, що не зможуть самі прийти на прийом, та мешканців віддалених сіл. Як і в інших амбулаторіях, тут передбачене житло для лікаря.

Загальна кошторисна вартість будівництва амбулаторії становить 8 млн. 62,083 тис. гривень, у тому числі з державного бюджету – 7 млн. 255,875 тис. грн., з місцевого бюджету – 806,21 тис. грн.

Головним розпорядником коштів виступив Департамент розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА, замовником та одержувачем коштів – “Хмельницька обласна служба єдиного замовника”. Роботи виконувалоПМП «Гермес-С».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне