У Шепетівському лісгоспі розводять благородних оленів

Фото: https://kmlis.gov.ua/

У Шепетівському лісгоспі розводять благородних оленів. На площі майже 8 гектарів облаштували вольєр і обгородили його. Для тварин тут справжній рай: пасовище, ліс, підгодівельний комплекс з укриттям, а поблизу є озеро, куди олені ходять на водопій.

Придбали шість благородних оленів – одного самця і п’ять самок на Волині восени 2021 року. Звірі уже адаптувалися і почувають себе у вольєрі досить вільно. Зазвичай, коли єгері насипають їжу в годівниці, тварини – тут як тут.

Харчування для дичини підібрано різноманітне: є необхідні вітаміни і без жодної хімії, адже запаси на зиму лісівники робили самі і заздалегідь. До раціону входять кукурудза, овес, сухе сіно і листяні віники.

Для одного оленя на добу йде 3 кілограми зерна. А 70 відсотків кормів звірі добувають самі: їдять жолуді та гілля… Поки ж лісівники дбають про збільшення поголів’я. Згодом, коли народиться молодняк і кількість оленів зросте – їх випускатимуть у ліс.

Лісівники ж постійно наглядають за оленями і кажуть: «Спостереження за деякими самками свідчать, що на весну слід чекати приплід».

Інформує пресслужба Хмельницького ОУЛМГ

Нагадаємо, що депутати Хмельницької обласної ради хочуть демонтувати пам’ятник Миколі Островському в Шепетівці.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне