У Шепетівці перед судом постане неповнолітній, якого обвинувачують у крадіжці ноутбука

11111
Фото: kma.court.gov

До Шепетівського міськрайонного суду надійшов обвинувальний акт стосовно  17-річного хлопця, якому інкримінують викрадення ноутбука у свого сусіда по гуртожитку.  Як інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду, неповнолітнього обвинувачують у вчиненні крадіжки, поєднаної з проникненням у житло. Це частина 3 статті 185 Кримінального кодексу.

За версією слідства, молодик, підібравши ключа, зайшов до кімнати своїх сусідів і викрав ноутбук вартістю понад 6 тисяч гривень. Наступного дня він, нібито, продав його місцевому підприємцю.

Чи винен хлопець у вчиненому – установить суд.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що Шепетівський суд виніс вирок двом рецидивістам, які викрали сільськогосподарські вила. Згідно із вироком, у жовтні 2018 обвинувачені викрали із лісосмуги палетні вила вартістю 7 757,96 гривень, погрузили їх на віз і заховали у домоволодінні одного із них. Там їх і виявив дільничний поліцейський. Обидва зловмисники мають судимості. 28-річний чоловік перебував на іспитовому строці за вчинену раніше крадіжку (частина 2 статті 185 КК). Інший вчинив злочин в період  умовно-дострокового звільнення. Останній був засуджений за ряд кримінальних правопорушень, серед яких вбивство (пункти 4,6,10,12 частини 2 статті 115 КК), розбій (частина 4 статті 187 КК), зґвалтування (частина 4 статті 152 КК), втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність (стаття 304 КК).

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне