У школах Хмельницького карантину наразі не буде

Фото: ілюстративне

“Ми щоденно моніторимо відсоток відвідуваності учнів та відсутніх за станом здоров’я. Наразі ми не переходимо той епідпоріг, що є в законодавчих документах — це 20%. Якщо буде перевищений відсоток відвідування за станом здоров’я, тоді будемо приймати певні управлінські рішення. На сьогодні всі заклади освіти у місті працюють відповідно до тих режимів, які були прийняті педагогічними радами перед 1 вересня. Деякі працюють в очному форматі, а деякі — в змішаному”, — пояснила Ольга Кшановська.

За словами заступниці директора Департаменту освіти та науки Хмельницької ОВА Світлани Леськової, кожна громада області може самостійно приймати рішення щодо введення карантину у школах.

“Кожна громада має повноваження самостійно приймати рішення щодо форми навчання у школах. Три тижні тому освітні заклади Нетішинської тергромади перейшли на дистанційне навчання через високу захворюванність на грип та ГРВІ. Але з 5 лютого там вже відновили очне навчання у школах”, — зазначила Світлана Леськова.

За її словами, єдиний заклад професійної освіти в області, який перейшов на дистанційну форму навчання — це Полонський центр професійної освіти.

Раніше освітні заклади Славутської, Старокостянтинівської, Ізяславської та Кам’янець-Подільської громад перевели на дистанційну форму навчання.

“З 29 січня учні шкіл нашої громади навчаються дистанційно. Дитячі садочки працюють у штатному режимі. Вже є результати карантинних заходів — захворюваність на ГРВІ та грип у нашому районі йде на спад”, — прокоментували Суспільному у Кам’янець-Подільській міській раді.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне