У школах Шепетівщини пролунали останні дзвоники

Фото: shepetivka.com.ua

Вчора у школах району було гамірно і багатолюдно. Гамірно, бо не в силі учні стримати емоції на порозі літніх канікул. А багатолюдно, бо зібралися на шкільному дворі не лише вчителі та вихованці, а й їхні батьки, і ще чимало гостей, що не байдужі до життя школи.

Останній дзвоник – це чудова шкільна традиція, тепле родинне свято, яке не можна нічим замінити. Для більшої частини учнів це просто оповіщення про прихід шкільних канікул. Всі школярі радіють цьому довгоочікуваному дню, адже попереду три місяці свободи від розпорядку дня, ранніх пробуджень, підручників і контрольних. Хтось відправиться подорожувати, а хтось залишиться в рідному селі, але все одно вільним, як травневий вітер. Можна займатися улюбленими справами, не думаючи про час.

Звуки Державного Гімну України, урочисте внесення державного прапора та прапора школи сповістили про урочисте відкриття свята.

З теплими словами привітань до усіх присутніх та випускників зверталися і керівники закладів освіти, і гості, і батьки. Найкращих слів і наймудріших порад добирали одинадцятикласникам.

А ще були Похвальні грамоти, Листи та Подяки за успішне навчання, активну участь у громадському житті, спортивні та культурні досягнення, перемоги в олімпіадах, конкурсах та змаганнях. Четверо учнів району отримали районну стипендію, яка щорічно вручається кращим з кращих. Цьогоріч стипендію отримала учениця 10 класу Плесенської зош Щур Оксана, учениця 9 класу Городнявської зош Кордас Олександра, учениця 9 класу Пліщинської зош Пісна Ольга та учениця 10 класу цієї ж школи Стецюк Єлизавета.

Хвилююче-урочистими були колективні привітання випускників та першокласників, вручення подарунків малятам, останній шкільний вальс, на хвилях якого кружляли випускники, сльози на очах у вчителів та батьків і, звичайно, мелодія шкільного дзвінка, що оголосив про закінчення 2018-2019 навчального року.

Відділ освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне