У Славуті анонсували збори громади з приводу переходу до ПЦУ одного з найстаріших храмів краю

Фото: https://ukrainaincognita.com/

Йдеться про кафедральний собор Різдва Богородиці, що у місті Славута, повідомляє видання «День за днем».

Напередодні, 10 травня, у соціальних мережах з’явилося оголошення, у якому анонсуються збори місцевих жителів у Славуті з приводу переходу кафедрального собору до Православної церкви України.

«До уваги мешканців громади міста Славути, запрошуємо проявити громадянську позицію та приєднатися до зборів громади щодо переходу собору Різдва Пресвятої Богородиці до Православної церкви України. Збори громади відбудуться 21 травня о 18:00 біля приміщення собору за адресою: місто Славута, вулиця Церковна 22. Прийдімо і висловимо думку громади! Слава Україні», — зазначив у оголошенні священник Андрій Бочкай.

Рішення скликати громаду не є спонтанним, адже до цього вже відбулися переговори. Про це написав Анатолій Очкур:

«Доброго дня всім, сьогодні був проведений круглий стіл зі священнослужителями УПЦ МП, розмова проходила біля двох годин, домовленостей з священнослужителями УПЦ МП ніяких не досягнуто»!

Кафедральний собор Різдва Богородиці є одним з найстаріших — 2019 році у громаді відзначали його 200 річчя. До цього часу церква є у підпорядкуванні УПЦ, що є частиною Російської православної церкви на території України.

Інформує НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне