У Славуті планують з 4 жовтня на 20% підняти тарифи на водопостачання та водовідведення

Фото: ілюстративне

У Славуті, проаналізували фінансову діяльність місцевого управління водопровідно-каналізаційного господарства і дійшли висновку, що підприємство вимушене розглянути питання приведення тарифів для населення у відповідність до економічно обґрунтованого рівня.

Про це повідомляють на сайті Славутської міської ради.

На підприємстві, йдеться в повідомленні міськради, через рекомендації Кабінету Міністрів України не піднімати тарифи, виникла складна ситуація.

“Одночасно з рекомендаціями уряд гарантував, що згідно із законом буде передбачено відшкодування різниці в тарифах. Мова йшла й про те, що не зростатимуть ціни на електроенергію. Реальна картина сьогодні виглядає так – ціни на електроенергію постійно зростають. З 1 жовтня задекларовано збільшення вартості ще додатково на 20%”, — зазначають у міській раді.

Наразі комунальне підприємство уже заборгувало обленерго 4 мільйони 900 тисяч гривень. Натомість заборгованість споживачів перед підприємством складає біля 2 мільйонів гривень.

На сайті Славутської міської ради зазначають, що тариф для населення на централізоване водопостачання та водовідведення зросте з 40 грн 58 коп. до 49 грн 42 коп.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне