У Славуті суд виписав 17 тис. грн штрафу підприємиці через те, що вона не закрила магазин

Фото: суд

Славутський міськрайонний суд оштрафував на 17 тис. грн власницю магазину “Кераміка” у Славуті за порушення правил карантину.

Про це зазначено у постанові від 19 жовтня.

Як свідчать відомості з адмінпротоколу, 16 вересня о 12 год. 30 хв на вул. Церковній підприємиця не припинила роботу власного магазину, а саме приймала відвідувачів, чим порушила пп. 3 п.15 постанови КМУ №641 від 22 липня 2020 року “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Жінка у суді не визнала вину, сказала, що в приміщенні свого магазину реалізовує будівельні матеріали та засоби гігієни і санітарії. Покупці раніше замовили у неї багети для стелі, тому 16 вересня вона відкрила магазин і продала відповідний товар.

Суд з’ясував, що 16 вересня у Славуті був запроваджений червоний рівень епідемічної небезпеки, який вводить заборону на торговельне і побутове обслуговування населення, крім торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом.

Винуватість особи підтверджується відеозаписом події на якому зафіксовано продаж будівельних матеріалів в магазині “Кераміка”, рапортом інспектора славутської поліції; поясненнями особи, про те, що вона не знала про заборону торгівлі у будівельному магазині; протоколом про адміністративне правопорушення; свідоцтвом про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця; фототаблицею з місця події.

Інформує НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне