У Славуті відкрили інклюзивно-ресурсний центр

Фото: slavuta-mvk.gov.ua

У Славуті відбулося урочисте відкриття комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр», який покликаний забезпечити реалізацію прав дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.

Інклюзивно–ресурсний центр розпочав свою роботу 1 вересня 2018 року, а 3-го червня,  він переїхав у нове облаштоване приміщення.

В Центрі працюють  практичний психолог, вчитель-дефектолог та вчитель-логопед, котрі допомагають дітям із особливими освітніми потребами вчитися та соціалізуватися.

slavuta-mvk.gov.ua

slavuta-mvk.gov.ua

У закладі розробляються рекомендації щодо освітньої програми, надаються психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги відповідно до потенційних можливостей дитини.

Працівниками Центру налагоджена взаємодія з педагогічними працівниками закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти та інших закладів освіти, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти, з питань організації інклюзивного навчання.

slavuta-mvk.gov.ua

Також у Центрі надається консультативна та психологічна допомога, проводяться бесіди з батьками дітей з особливими освітніми потребами у формуванні позитивної мотивації щодо розвитку таких дітей.

Порадували гостей свята своїми чудовими виступами вихованці БДТ, подарувавши усім гарний настрій. Також для діток було організовано конкурси, працювала дитяча б’юті зона.

Усі присутні оглянули заклад, який оснащений відповідними засобами, предметно-ігровим, розвивальним та корекційним середовищем.

slavuta-mvk.gov.ua

Щасливі дитячі обличчя, усмішки дітей та батьків стали щирою винагородою за складну роботу зі створення інклюзивного центру.

Подібні заклади є вкрай необхідні, адже важливо давати дітям можливість проявлятися та ставати повноцінними членами суспільства.

Інклюзивно-ресурсний центр працює за адресою: вулиця Князів Сангушків, 1.

Прес-служба Славутського МВК

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне