У Славуті зросла вартість проїзду в громадському транспорті

Фото: https://slavuta-mvk.gov.ua/
Вартість проїзду в громадському транспорті Славути зросла з 8 до 12 грн. Відповідне рішення прийняте сьогодні, 7 липня, на засіданні виконавчого комітету Славутської міської ради.
 
Про причини підняття тарифу на послуги з перевезення пасажирів автобусними маршрутами громади доповіла начальник управління економічного розвитку Галина Дарчик.
 
Підвищення тарифів на перевезення викликано ростом ціни на пальне, що становить у структурі тарифу 80%. У тарифі, який діяв до сьогодні, була закладена ціна пального – 18 грн. А на час, коли перевізники подали звернення щодо здійснення перерахунку тарифу, ціна пального становила вже 45 грн за літр газу метан.
 
Перевізники надали розрахунок тарифів на 15 грн, однак опісля проведення ретельної перевірки, вирішено затвердити тариф в обсязі 12 грн за поїздку.
 
Залишилася без змін вартість проїзду в розмірі 2 грн для учнів загальноосвітніх шкіл та навчально-виховних об’єднань в період навчального процесу: понеділок — п’ятниця з 7:00 до 19:00, а для учнів, які відвідують Славутський будинок дитячої творчості, що на вул. Б. Хмельницького — до 21:00.
 
Закладена рентабельність в тарифі складає 5%.
 
За нинішньої ситуації, перевізники Славути буквально виживають. Так, якщо містом повинні їздити 9 автобусів, то на даний час їх залишилося всього 5. До того ж по одному з них перевізник, аби хоч якось втриматися, скоротив кількість рейсів вдвічі. Мається на увазі автобус №1 за маршрутом газконтора — мікрорайон “Сонячний” — залізничний вокзал.
 
Перевізники сподіваються, що пасажири, поставляться з розумінням до змін, які є вимушеними.
 
 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне