У Теофіполі поліцейські склали протокол на водія, який в машині був без паспорта. Суд не вважає це порушенням карантину

Фото: Фокус

Теофіпольський районний суд закрив справу щодо місцевого мешканця, на якого поліцейські оформили протокол за порушення правил карантину.

Про це свідчить постанова від 21 квітня, передає НГП.

За даними адмінпротоколу, 8 квітня о 23 год. 43 хв. чоловік перебував в смт Теофіполь на вул.Заводській, 15 поблизу кафе-бару «Фреш Хаус» без документів, які б посвідчували його особу, чим порушив вимоги п.2 п.п. 2 постанови Кабміну №1236 від 9 грудня 2020 року.

Натомість чоловік пояснив, що був без документів в машині під час оформлення матеріалів про притягнення його до адміністративної відповідальності за керування автомобілем в стані сп`яніння.

Суд наголосив, що обов`язок належного складання протоколу про адміністративне правопорушення, покладається на особу, яка має право складати відповідний протокол і не може бути перекладено на суд.

“Підпунктом 2 пункту 2 Постанови Кабміну від 9 грудня 2020 р. № 1236 не передбачено обов`язку мати документи, що посвідчують особу, перебуваючи в машині з метою дотримання правил карантину. За таких обставин суд не вбачає порушень правил карантину особою , оскільки останній був без документів в машині під час оформлення матеріалів про притягнення його до адміністративної відповідальності за керування автомобілем в стані сп`яніння”, – сказано у постанові.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне