У Теофіполі суд оштрафував підприємця за не дотримання соціальної дистанції в магазині

Фото: суд

Теофіпольський районний суд визнав винним місцевого приватного підприємця за порушення правил карантину (ст. 44-3 КУпАП) і призначив штраф 17 тис. грн.

Про це сказано у постанові від 21 жовтня.

За матеріалами справи 27 вересня близько 10 ранку фізична особа-підприємець в магазині павільйоні на ринку у Теофіполі порушив карантинні обмеження, запроваджені постановою Кабміну №641 і постановою головного державного санітарного лікаря №17, а саме перебування відвідувачів більше встановленої норми з порушенням соціальної дистанції.

До суду чоловік не прийшов. При цьому суддя зауважив, що судом прийнято всі можливі міри для повідомлення особи, яка притягується до адміністративної відповідальності про розгляд справи для забезпечення його права на доступ до правосуддя.

Суд дійшов висновків, що вина підприємця у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП підтверджується змістом протоколу, витягом з державного реєстру фізичних осіб підприємців, диском з відеофайлом фіксації правопорушення.

“З наданого разом з протоколом про адміністративне правопорушення відеозапису встановлено, що в магазині павільйоні, де особа здійснювала підприємницьку діяльність, кількість відвідувачів дійсно перевищує, встановлену пп. 11 п. 14 постанови КМУ № 641 допустиму кількість відвідувачів на 10 кв. м торгівельної площі, що унеможливлює дотримання покупцями соціальної дистанції в 1,5 м. Крім того, оцінивши поведінку відвідувачів на відео, суд зробив висновок, що відвідувачі дійсно стояли у черзі за покупками, а не з метою перечекати дощ, як це зазначено у поясненнях доданих до протоколу про адміністративне правопорушення”, – сказано у постанові суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне