У великих населених пунктах Старокостянтинівської ОТГ облаштують амбулаторії сімейної медицини

Фото: https://starkon.city/

Планами щодо створення у селах амбулаторій і медичних пунктів, звертаючись до громади, поділився міський глова Микола Мельничук.

«Особливий акцент, і, переконаний, ви зі мною згодні, буде зроблений на розвиток нашої медицини. Минулий рік показав, наскільки ця галузь потрібна в критичний момент. Ситуація з коронавірусом лишається напруженою, тому послаблювати підтримку медичної галузі та медпрацівників в цьому напрямку ще зарано. Однак крім COVID-19 є багато інших важких та підступних хвороб та ситуацій, що не можна випускати з поля зору. Тому ми продовжимо створення нових, реконструкцію та облаштування вже наявних медичних закладів», — написав очільник ОТГ на своїй фейсбук-сторінці.

Микола Мельничук зазначив: особливу увагу буде приділено Центральній лікарні. Адже не в кожному селі нашої громади справно працює центр надання первісної медично-санітарної допомоги, не скрізь є достатня кількість медперсоналу чи медики загалом.

“Наша мета — амбулаторія у великих населених пунктах нашої ОТГ та, щонайменше, штатна посада медсестри в інших. Наразі в Старокостянтинові сконцентровані потужності для медичного обслуговування всієї громади, і після створення медичного управління буде придбане обладнання й створені мобільні бригади для виїздів до амбулаторій, — розповів Микола Мельничук.

За словами міського голови, для медиків уже зараз завершується підготовка чотирьох квартир.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне