У водоймі Хмельницького продовжує гинути риба

Фото: https://podillyanews.com/

      

Фото мертвих рибин, які спливли на поверхню водойми, опублікували в одній зі спільнот міста. Вже не вперше хмельничани фіксують випадки загибелі риби в озері на Озерній, проте чи вдасться знайти винних у цьому, невідомо. Інформує podillyanews.com.

Нагадаємо, у забрудненні водойми екологи звинуватили комунальне підприємство “Спецкомунтранс”, яке нібито неналежно дбало про те, щоб під час експлуатації сміттєвого полігону шкідливі речовини не потрапляли у водойми, розташовані на території Хмельницького. І навіть підрахували збитки, які, на їхню думку, має відшкодувати комунальне підприємство, – майже 55 мільйонів гривень.

Натомість у “Спецкомунтрансі” факт забруднення водойм заперечили. Та зазначили, що станом на кінець квітня документів, які б свідчили про виявлені порушення на підприємство не надходили. За словами директора підприємства Олександра Зіміна, повідомлення про збитки він прочитав на інтернет-ресурсах, а на адресу очолюваного ним КП жодних поштових повідомлень з цього приводу не надходило.

Як керівник я оскаржую документи, які екоінспекція склала на мене та підприємство після перевірки. Сформовані вони на основі інформації з інтернет-ресурсів, бо у нас немає ні копії результатів досліджень, навіть в телефонному режимі мені цього ніхто не повідомив, – зауважив у коментарі сайту Є керівник підприємства.

Також він додав, що роботу його підприємства постійно перевіряють фахівці міського управління екології. Минулого ж року під час досліджень з’ясували, що під сміттєзвалищем, яке називають причиною забруднення водойм, розташований глиняний кар’єр. За словами Олександра Зіміна, це унеможливлює потрапляння небезпечних речовин у водойми, оскільки глина їх не пропускає.

Тим часом риба в озері у мікрорайоні Озерна продовжує гинути. Нове підтвердження цьому оприлюднив сьогодні у фейсбук-спільноті Я люблю Хмельницький хмельничанин Олег Сидорчук.

Озерна. Риба продовжує здихати після забруднення озера. В нас все як завжди починається з малого, сьогодні озера, завтра водопровід і так далі, – написав містянин та додав фото мертвих рибин.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне