У водосховище на річці Полква вселено 11 тис. екз. молоді риби

18
Фото: darg.gov.ua

15 листопада 2019 року відбулось зариблення на водосховищі, яке розташоване на р. Полква в межах смт Теофіполь Теофіпольського району. Вселення здійснювалось за рахунок коштів користувача водних біоресурсів відповідно до Режиму рибогосподарської експлуатації водойми.

Так, до водосховища випущено 1 100 кг дворічок риби, середньою вагою близько 100 грамів/екз. Зокрема, 1 500 екз. (150 кг) амура білого, 1 500 екз. (150 кг) коропа, 3 000 екз. (300 кг) товстолоба строкатого та 5 000 екз. (500 кг) товстолоба білого.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Хмельницького рибоохоронного патруля.

«Велике значення для відновлення рибогосподарського потенціалу та підтримання сталих запасів риби у водоймах має штучне відтворення. Крім того, товстолобик та білий амур є природними біомеліораторами, які покращують якість води та запобігають її цвітінню у весняно-літній період», – повідомив в.о. начальника Управління Держрибагентства у Хмельницькій області Олег Атаманчук.

Довідкова інформація:

Нагадуємо, 10 листопада 2019 року закінчилися роботи із вселення водних біоресурсів у водойму-охолоджувач Хмельницької АЕС. До водойми випущено понад 5 тонн цьоголіток риби.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне