У Волочиську будуватимуть сміттєсортувальний комплекс

Фото: Схожий сміттєсортувальний комплекс «Барський машинобудівний завод» збудував в Іллінецькій ОТГ Вінницької області. Фото: facebook.com/ill.mr

У Волочиську планують збудувати сміттєсортувальний комплекс. Вартість будівництва становить майже 16 мільйонів гривень, повідомляє місцеве видання “Є”.

Як зазначається, Волочиське комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційна контора» підписало угоду на будівництво сміттєсортувального комплексу на території місцевого полігону твердих побутових відходів. За інформацією порталу публічних закупівель «Prozorro», його зведенням займатиметься приватне акціонерне товариство «Барський машинобудівний завод».

Як працюватиме?

Минулого року у Волочиську придбали за 4 мільйони 890 тисяч гривень сортувальну лінію потужністю 12-15 тонн сміття на годину. Начальник КП «Житлово-експлуатаційна контора» Володимир Наконечний розповів про принцип роботи цієї лінії. За його словами, сміття подаватиметься до сепаратора, який автоматично відокремлюватиме органічні відходи. Решта сміття потраплятиме у сортувальні кабіни. У них працівники комплексу відбиратимуть корисні компоненти: папір, скло, метал, пластик. Загалом працюватиме від восьми до дванадцяти таких кабін.

«Корисні компоненти ми накопичуватимемо на складах, а пізніше — передаватимемо їх на утилізацію спеціалізованим підприємствам», — зазначив Володимир Наконечний.

Коли збудують?

За результатами тендеру, вже визначено підрядника, який будуватиме сміттєсортувальний комплекс — ПрАТ «Барський машинобудівний завод». Це товариство за свої послуги запропонувало найнижчу ціну — 15 мільйонів 729 тисяч 930 гривень. Його єдиний конкурент ТОВ «Поділляекострім» запропонував на 68 тисяч 924 гривні більше. Крім того, саме «Барський машинобудівний завод» торік став постачальником сміттєсортувальної лінії.

Угоду на будівництво сміттєсортувального комплексу з ПрАТ «Барський машинобудівний завод» Володимир Наконечний підписав 8 квітня. Згідно з нею кінцевим терміном завершення робіт визначене 31 грудня 2022 року.

За цей час підрядник повинен провести земельні роботи. І звести одноповерхові та двоповерхові будівлі цього комплексу, склад, підвести комунікації та змонтувати раніше придбане у нього обладнання.

Нагадаємо, що поліцейський виявив браконьєра, який ловив рибу сітками.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне