У Волочиську поліцейські затримали злісного псевдомінера

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Вчора, 5 жовтня, 51-річний зловмисник «замінував» основні об’єкти у м. Волочиськ. Упродовж кількох годин поліцейські встановили і затримали чоловіка. Як виявилось, він раніше вже притягувався до відповідальності за аналогічні злочини.

Близько 16.40 години на лінію 102 надійшло повідомлення від невстановленої особи про те, що основні об’єкти у м. Волочиськ заміновані. 

У центральну частину міста одразу прибули поліцейські, вибухотехніки, кінологи, рятувальники та медики. Спеціалісти обстежили приміщення авто- та залізничного вокзалів, адміністрації та прилеглих територій загальною площею майже 24 тисячі квадратних метрів. Жодних вибухонебезпечних предметів чи речовин виявлено не було.

Паралельно оперативники працювали над встановленням особи псевдомінера. Ним виявився 51-річний житель одного із сіл Хмельницького району. Впродовж кількох годин його розшукали і затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Свій вчинок пояснив тим, що хотів помститися за звільнення з роботи.

До речі, у 2018 році зловмисник вже притягувався до відповідальності за аналогічний злочин і тільки навесні цього року звільнився із місць позбавлення волі.

Наразі вирішується питання про оголошення йому підозри за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 4 до 8 років.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне