У Волочиську власницю магазину оштрафовано на 17 тисяч за обслуговування покупців без масок

Фото: Фокус

Волочиський районний суд оштрафував на 17 тис. грн фізичну особу-підприємця за порушення правил карантину.

Про це свідчить постанова від 14 липня.

Факт порушення був зафіксований 27 червня 2020 року о 10 годині 30 хвилин. Продавець магазину здійснила відпуск громадян без засобів індивідуального захисту (захисна маска, распіратор), чим допустила порушення карантиних норм, передбачених п.п.1п. 3 Постанови КМУ №500 від 17.06.2020 року.

У судовому засіданні жінка визнала вину у вчиненні цього правопорушеня, щиро розкаялася, пояснила, що в подальшому такі порушення не буде допускати.

Суд наголосив, що на період дії карантину забороняється перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

“З дотриманням закріплених в Конституції України принципів законності, гуманізму і справедливості, суд приходить до висновку про накладення на особу адміністративного стягнення у вигляді штрафу у мінімальному розмірі, визначеному санкцією ст. 44-3 КУпАП”, – сказано у судовій постанові.

Нагадаємо, що за порушення карантину передбачена відповідальність за ст. 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення («Порушення правил щодо карантину людей») передбачає штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн для громадян і 34-170 тис. грн – для посадових осіб.

Як писав НГП, на Теофіпольщині власниця сільського магазину заплатить 17 тис. грн через те, що продавала товар без маски і рукавичок.

Таку суму штрафу сплатить власниця сільського магазину на Кам’янеччині за обслуговування неповнолітньої дитини без маски.

Джерело: НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне