У Волочиську вулицю Богуслаєва пропонують перейменувати

Фото: https://suspilne.media/

У місті Волочиськ, що на Хмельниччині, планують перейменувати вулицю, названу на честь президента акціонерного товариства “Мотор Січ” В’ячеслава Богуслаєва, на вулицю Привокзальну.

Проєкт рішення щодо перейменування вулиці Богуслаєва опубліковано 27 жовтня на сайті Волочиської міської ради.

“Відповідно до рішення погоджувальної ради депутатських фракцій, питання про перейменування вулиці Богуслаєва, на вулицю Привокзальну буде винесено на найближче засідання сесії міської ради. Також депутати розглянуть питання демонтажу інформаційних стендів (портретів) на вулиці Слави. Засідання сесії планується на середу, 2 листопада”, — повідомляє Волочиська міська рада також і на своїй Facebook-сторінці.

За словами Волочиського міського голови Костянтина Черниченка, такий проєкт рішення з’явився у відповідь на “суспільний запит”.

“Після арешту В’ячеслава Богуслаєва, питання щодо назви вулиці його ім’ям у Волочиську набуло дуже широкого обговорення. Пропозиції щодо перейменування цієї вулиці надходили і від мешканців міста у соцмережах, і від частини депутатів. Тож 26 жовтня на погоджувальній раді це питання було обговорене і проєкт рішення щодо перейменування вулиці Богуслаєва буде винесено на сесію на розгляд депутатів. Крім перейменування вулиці, також буде розглянуто питання демонтажу портретів на пішохідній вулиці Слави — є пропозиція, поки триває війна, залишити там лише портрети Героїв російсько-української війни”, — прокоментував Суспільному Костянтин Черниченко.

Питання щодо перейменування вулиці Богуслаєва у Волочиську піднімалося уже кілька разів, розповіла Суспільному місцева активістка та депутат Волочиської міської ради Алла Байда.

“Вперше це питання піднімалося активістами ще у 2014 році, коли у Волочиську була перша хвиля перейменування вулиць у рамках “декомунізації”. Але тоді був такий склад міської ради, що навіть не було кому з депутатів винести це питання на сесію. У червні вже цього року це питання знову обговорювалося і активними містянами, і депутатами, але міський голова не виніс його тоді на розгляд сесії. Він і зараз покликав на погоджувальну раду директора Волочиського машинобудівного заводу, який виступив на захист Богуслаєва, розповідав нам про те, скільки той зробив для Волочиська. Просто машзавод – це окрема республіка у нас в місті, де досі панує комунізм. Але це просто ганьба, коли у нас на Алеї слави, поряд із портретами наших хлопців, які загинули у російсько-українській війні, висить портрет почесного громадянина міста Богуслаєва, який причетний до цих вбивств. Це просто не вкладається в голові. Як і не вкладається в голові те, що в холі колись районної адміністрації, де зараз у нас міська рада, висить пам’ятна дошка Починку — першому секретарю райкому комуністичної партії. Я теж буду піднімати це питання, аби її звідти демонтували. І вулицю Починка в нашому місті перейменували. Бо це сором на восьмому році війни не позбутися оцього «ідолопоклонства”, — каже Алла Байда.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне