У закладах освіти Ізяславщини стартував Олімпійський тиждень

Фото: www.adm-km.gov.ua

Початок нового 2019/2020 навчального року в закладах освіти Ізяславського району  традиційно співпав із проведенням Олімпійського тижня. Організаторами цих заходів виступила Ізялавська районна державна адміністрація.

Олімпійський тиждень і Всеукраїнський Олімпійський урок – це комплекс заходів, спрямованих на популяризацію спорту, здорового способу життя, розвитку Олімпійського руху в Україні, які проводяться в  закладах освіти Ізяславщини.

Основними формами проведення Олімпійського тижня та Всеукраїнського Олімпійського уроку є спортивно-видовищні заходи, серед яких проведення змагань з олімпійських видів спорту, семінарів, конференцій, конкурсів, пов’язаних з розвитком і пропагандою олімпійського руху.

www.adm-km.gov.ua

Протягом тижня вчителі та актив спортивного руху кожного закладу освіти знайомитимуть дітей з історією та традиціями Олімпійських ігор сучасності, олімпійськими видами спорту.

У перший день нового навчального року колектив Великорадогощанської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. (с.ВеликаРадогощПлужненської об’єднаної територіальної громади) вирішили об’єднати вивчення історії Олімпійського руху з традиціями Всеукраїнської військово-спортивної гри «Сокіл» («Джура»).

Власне початок олімпійського тижня у Великорадогощанському січовому товаристві стартував із січової гутірки, на якій наставники розповіли про історію та традиції проведення Олімпійських ігор  від часу  їх започаткування до сучасності.

А далі розпочався козацький олімпійський квест: діти отримали легенду, за якою на територію Великорадогощанської Січі прибуває олімпійський вогонь для проведення олімпійських змагань. Талісманом квесту та олімпійських ігор у Великій Радогощі стала ластівка на ім’я СВОБОДА. Під час проходження етапів квесту козачата і джури, дани та лелі, за підтримки своїх наставників знайшли місце розташування олімпійського селища, заклали олімпійську ватру, і найголовніше – пронесли через усі випробування олімпійський смолоскип, від якого власне і запалала січова олімпійська ватра. Право запалити ватру було надано кращим спортсменам закладу за підсумками 2018/2019 навчального року.

www.adm-km.gov.ua

Вже біля січової олімпійської ватри були спортивні випробування. Особливе захоплення в учасників змагання викликало перетягування линви, до речі цей вид випробувань у 1918 році був серед олімпійських випробувань.

У планах колективу Великорадогощанської ЗОШ І-ІІ ст. протягом наступних днів Олімпійського тижня провести зустрічі із учасниками Антитеористичної операції та із майстрами айкідо. Заплановано також провести спортивні змагання зі стрільби з луку, волейболу, стрибків у довжину, висоту, спортивну естафету.

За матеріалами Ізяславської райдержадміністрації

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне