У жовтні Хмельницький підпише кредитний договір з Європейським банком на будівництво сміттєпереробного комплексу

Фото: Віталія Тараненка

На початку жовтня 2020 року Хмельницький підпише кредитний договір з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) на суму 28,5 млн євро, який спрямують на будівництво сміттєпереробного комплексу.

Про це сьогодні заявив міський голова Олександр Симчишин на пресконференції.

“Попередньо планувалося підписати договір у Лондоні”, – зауважив градоначальник.

Крім цього, кредит ЄБРР розбитий на декілька траншів і доповнюється інвестиційним грантом у розмірі до 5 млн євро від Інвестиційної платформи сусідства ЄС.

Керівник офісу реалізації проекту “Розумне довкілля. Хмельницький” і заступник директора КП “Спецкомунтранс” Микола Ваврищук додав, що кредит виділяється під 5,75%-річних у євро на 13 років. При цьому сама відсоткова ставка може бути знижена.

Пан Ваврищук наголосив, що ЄБРР контролюватиме і проводитиме закупівлі у рамках реалізації проекту з відновлення та модернізації інфраструктури твердих побутових відходів у Хмельницькому. Планується провести чотири тендера:

  • встановлення станції очистки фільтрату на діючому полігоні твердих побутових відходів;
  • придбання бульдозера і компактора;
  • обрання компанії для проєктування та будівництва сміттєпереробного заводу у Хмельницькому;
  • обрання компанії для рекультивації з подальшим закриттям діючого полігону твердих побутових відходів у Хмельницькому.

“Гроші не вкрадуть, тому що закупівлі проводитиме ЄБРР на своїх порталах”, – запевнив мер Олександр Симчишин.

Окремо, за словами заступника директора “Спецкомунтрансу”, комунальне підприємство наступного тижня оголосить тендер на залучення технічного консультанта, який протягом трьох років слідкуватиме за рекультивацією діючого сміттєзвалища і будівництва сміттєпереробного заводу.

Микола Ваврищук зазначив, що 3 вересня Антимонопольний комітет України підтвердив і погодив реалізацію проєкту модернізації інфраструктури твердих побутових відходів у Хмельницькому, що становлять загальний економічний інтерес.

Джерело: НГП

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне