У зимовий період зростає кількість загорянь у житловому секторі — рятувальники закликають дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті!

Фото: https://novograd.city/

Зниження температурних показників спонукає громадян активніше використовувати засоби опалення для обігріву оселі: електрообігрівачі, печі, газові прилади,  саме це найчастіше стає першопричиною виникнення пожеж у житловому секторі в зимовий період. 

Також до займань призводить нехтування громадянами правил пожежної безпеки: паління у ліжку, пустощі дітей з вогнем, несправність електромережі тощо. Наслідки такого недбальства можуть бути вельми трагічними.

Лише протягом минулої доби в Україні, 29 грудня, у житловому секторі сталося 88 пожеж, на яких загинуло 9 людей! А днем раніше вогонь забрав життя 12-х громадян.

На Хмельниччині 27 грудня бійці ДСНС ліквідували три пожежі, на одній із яких загинула 62-річна жінка. Так, на пункт зв’язку Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про займання у квартирі шестиповерхового житлового будинку в обласному центрі. На момент прибуття підрозділів пожежа розповсюдилась на площу 15 кв. м. Через надмірну задимленість вогнеборцям довелося працювати в апаратах захисту органів дихання і зору. Під час розвідки та гасіння пожежі було виявлено тіло 62-річної жінки.

Шановні громадяни! Аби уникнути трагедії, спричиненої пожежею в оселі, будьте вкрай обережними, дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань, а саме:

  • не паліть у ліжку;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски тощо;
  • не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • не використовуйте для обігріву приміщень несертифіковані та саморобні нагрівальні прилади та газові кухонні плити;
  • дотримуйтесь правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення в будинках;
  • не розводьте багаття на подвір’ї у вітряну погоду.

У разі пожежі, задимленості, загазованості, обвалу конструкцій будинків і споруд, вибухів технологічного обладнання і приладів – телефонуйте до Служби порятунку за номером «101»!

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне