Учасниці протестів біля Києво-Печерської Лаври загрожує до 5 років в’язниці за виправдовування агресії РФ

Фото: ГУ СБ України у м. Києві та Київській області

Жительку Київської області судитимуть за публічне заперечення російської збройної агресії проти України. Підозрювана поширювала відповідні публікації у соцмережах. Також вона була координаторкою акцій на підтримку УПЦ біля Києво-Печерської Лаври.

Про це інформує пресслужба Київської обласної прокуратури та Головне управління СБУ у Києві та Київській області у Facebook.

Повідомляється про завершення досудового розслідування стосовно мешканки Київщини, яка від початку повномасштабної війни поширювала на власних сторінках у соцмережах дописи із запереченням збройної агресії РФ проти України.

Вона представляла війну як внутрішній громадянський конфлікт. Це підтверджено висновками судової лінгвістичної експертизи.

Також у березні-квітні цього року жінка брала активну участь у протестах проти виселення УПЦ Московського патріархату з Києво-Печерської Лаври, а також переходу УПЦ (МП) до Православної церкви України.

Як повідомили в СБУ, під виглядом правозахисниці активістка влаштовувала релігійні скандали та викладала стріми у соціальні мережі. На відео вона дискредитувала законні дії правоохоронців, ображала релігійні почуття українців. Цей контент транслювали кремлівські пропагандистські ЗМІ.

Щодо жінки раніше відкрили кримінальну справу за ч. 1, 2 ст. 436-2 КК України.

За даними СБУ, факти підривної діяльності фігурантки на користь країни-агресора підтверджені лінгвістичною експертизою. Обвинувачення щодо релігійної активістки скеровані до Голосіївського райсуду Києві для розгляду по суті. У разі доведення вини жінці загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне