Указом Президента України військовій частині з Хмельниччини присвоєно почесне найменування «Поділля»

Фото: ілюстративне

З метою відновлення історичних традицій національного війська, зважаючи на зразкове виконання покладених завдань під час захисту територіальної цілісності та незалежності України Указом Президента України від 29.09.2023 №609/2023  143 об’єднаному навчально-тренувальному центру Сил підтримки Збройних Сил України присвоєно почесне найменування «Поділля».

«Ця подія є великою честю та важливим кроком для нас. Відтепер наше ім’я відображає не лише наш внутрішній дух і прагнення до служіння країні, а й нашу глибоку пов’язаність з цінностями і історією нашої землі. Наша частина розташована на землях історико-етнографічного регіону “Поділля”, де упродовж віків викувалася справжня воля та рішучість.  Ця земля зі своєю віковою історією, непохитним духом та відданістю своїм ідеалам завжди була прикладом відваги та вірності. Українське Поділля відігравало окрім політичної, також і важливу військово-стратегічну роль як один із кількох центрів збереження українського етносу і утвердження стійких прагнень та традицій вітчизняного державотворення. Окремо слід зазначити, що Поділля і, насамперед, наше місто, як центр регіону у різні історичні епохи відігравали важливу роль як епіцентр підготовки саме військових інженерів.

Дякуємо Президенту України за це високе визнання та довіру. Ми  нестимемо почесне найменування “Поділля” з гідністю та готовністю захищати нашу незалежність від будь-яких загроз» – йдеться у повідомленні військової частини.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне