Українські митники вивчали досвід американських колег з виявлення прихованих товарів у транспортних засобах

163
Фото: porady.org.ua

За сприяння Програми з експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) у зоні діяльності Одеської митниці ДФС проходив навчальний курс із виявлення незаконних вантажів, що переміщуються автомобільним транспортом.

Участь у заході взяли представники центрального апарату ДФС, територіальних органів фіскальної служби та Департаменту спеціалізованої підготовки. Також кінологічного забезпечення ДФС з Хмельницького.

Інструктори із США ділилися практичним досвідом та кращими практиками проведення митного огляду транспортних засобів. Виявлення індикаторів ризику і слідів втручання в конструктивні елементи автомобілів. А також використання різноманітних інструментів і технологій проведення огляду.

Під час курсу особлива увага приділялася проведенню перевірки документів, що супроводжують вантаж. Таргетингу ризикових товарів, розглянуто резонансні випадки виявлення партій заборонених і обмежених до обігу товарів. А також аналізу поведінки особи під час проведення митного контролю.

Практичні заняття по огляду легкових транспортних засобів та транспортних засобів комерційного призначення сприяли закріпленню одержаних знань.

Учасники тренінгу додатково ознайомилися з особливостями функціонування Національного центру таргетингу США. Його стратегією розвитку та методиками підготовки американських митників.

Матеріали, отримані співробітниками Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС під час проходження курсу, будуть використані в процесі проведення спеціальної та спеціалізованої підготовки для посадових осіб служби.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне