Упродовж десяти днів вилучено 217 кг незаконно добутої риби, – Хмельницький рибоохоронний патруль

39
Фото: darg.gov.ua

У період з 8 по 17 жовтня 2019 року державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 36 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено шість протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП, 11 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП та 13 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Оформлено шість актів виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 6 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 217 кг водних біоресурсів та 15 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 935 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 649 грн», – повідомив в.о. керівника рибоохоронного патруля Олег Атаманчук.

Наприклад, восьмого жовтня Хмельницький рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства. Місцевий мешканець здійснював незаконний вилов  водних біоресурсів забороненими знаряддями – двома ятерями. Інцидент стався на р. Случ, у межах с. Воронківці Старокостянтинівського району. Порушник виловив 53 екз. карася сріблястого. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 901 грн.

16 жовтня рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. Випадок стався на р. Збруч, поблизу с. Вочківці Волочиського району. У громадянина вилучено три сітки та водні біоресурси (карась сріблястий – 51 екз., плітка – 6 екз., окунь – 1 екз. та короп – 1 екз.). Завдано збитків у розмірі 1 700 грн.

На осіб складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено. Матеріали справи готуються для передачі до районних судів за місцем скоєння правопорушення.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр окуня становить 17 грн, коропа – 306 грн.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне