Уряд виділив 50 млн для Хмельницької області на кисень для “ковідних” лікарень. Але є одне “але”

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

Кабінет міністрів виділив 395 млн грн для забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

Про це сказано в урядовій постанові від 29 вересня, інформує НГП.

Із загальної кількості коштів Хмельниччина отримає 173 млн грн. З них 28,5 млн грн на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду “ковідних” закладів охорони здоров’я, 22,07 млн грн – закупівлю кисневих концентраторів.

Ще 47,6 млн грн спрямують на забезпеченням хворих із цукрових діабетом препаратами інсуліну.

Однак Кабмін прописав умови, за яких державна субвенція дійде на місця. По-перше, має бути забезпечено введення в експлуатацію всіх елементів системи централізованої подачі кисню у закладах охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19 до 31 грудня 2021 року.

По-друге, кошти, визначені розподілом субвенції як видатки розвитку, для закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду “ковідних” закладів охорони здоров’я, можуть спрямовуватися у разі потреби на видатки споживання для таких закупівель.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне