В Дунаєвецькому районі підприємство здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Збитки – понад мільйон гривень

Фото: https://khmeln.dei.gov.ua/

В вересні 2018 року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «КОЗАЦЬКА ДОЛИНА 2006», що в Дунаєвецькому районі.

В ході перевірки було встановлено, що підприємство здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря за відсутності дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел, що є порушенням статтей 38 и 39 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та статтей 10 та 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

За наслідками перевірки, суб’єкту господарювання було внесено припис щодо усунення виявлених порушень, а директора ТОВ «КОЗАЦЬКА ДОЛИНА 2006» притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.78 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Статтею 34 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» визначено, що шкода, завдана порушенням законодавства про охорону атмосферного повітря, підлягає відшкодуванню. На підставі «Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря», Інспекцією проведено розрахунок шкоди, який склав 1 млн. 221 тис. 347 грн. та підготовлена претензія до ТОВ «КОЗАЦЬКА ДОЛИНА 2006» щодо добровільного відшкодування заподіяної навколишньому природному середовищу шкоди.

У разі невиконання зобов’язання щодо добровільного відшкодування шкоди, Інспекція буде змушена звернутись з позовом до суду про примусове стягнення завданої шкоди.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне