В “Енергоатомі” розповіли, коли будуть побудовані третій та четвертий енергоблоки ХАЕС

Фото: ХАЕС

Станом на сьогодні усі підготовчі заходи перед будуванням третього та четвертого енергоблоків Хмельницької атомної електростанції вже завершені, тому попереду залишається тільки, власне, сам процес їх зведення.

Про це вчора, 24 листопада, заявив виконувач обов’язків президента Національної атомної енергогенеруючої компанії “Енергоатом” Петро Котин.

При цьому очільник “Енергоатому” зазначив, що зараз будівництво третього та четвертого енергоблоків ХАЕС не може розпочатися  через відсутність відповідного дозволу від Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України. Однак як тільки цей дозвіл буде отримано, ніщо не перешкоджатиме початку робіт.

Поки цього ще не сталося, експерти з Мінекології повинні будуть провести відповідний аналіз та оцінити майбутній вплив на природу нових енергоблоків. При цьому Котин додав, що у НАЕК чекають цієї оцінки вже до кінця листопада.

Ну а вже після оцінювання можливого впливу на навколишнє середовище будівництво мають затвердити в українському парламенті.

“В “Енергоатомі” повністю готові побудувати два додаткових енергоблоки Хмельницької атомної електростанції”, — резюмував Котин.

 Інформкує телеканал “TV7+

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне