В Ізяславі взяли під варту підозрюваного у торгівлі наркотиками

6
Фото: novadoba.com.ua

Слідчий суддя Ізяславського районного суду обрав підозрюваному у торгівлі наркотиками запобіжний захід у виді тримання під вартою протягом 60 діб. Це частина 2 статті 307 Кримінального кодексу. Одночасно йому визначили заставу – 57630 гривень, у разі внесення якої він зможе вийти з ізолятора. Поклали на підозрюваного також обов’язки прибувати за кожною вимогою слідчого, прокурора або суду, без їх дозволу не відлучатися з населеного пункту і повідомляти про зміну місця проживання. Обов’язки діятимуть до 19 травня 2019 року у разі внесення застави.

Як інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду,  підозрюваний незаконно збував особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.  Це виявили в ході оперативної закупки. Відтак, слідчий та прокурор просили взяти підозрюваного під варту, він сам і його захисник – під домашній арешт.

Слідчий суддя визнав підозру у вчиненні злочину обґрунтованою, а ризики для кримінального провадження – доведеними. Так, суд врахував, що підозрюваний неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, зокрема, і за кермування у стані сп’яніння (стаття 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення), до кримінальної відповідальності – за підробку документів, тілесні ушкодження, порушення правил безпеки дорожнього руху.

“Хоча підозрюваний і одружений та має двоє малолітніх дітей, його поведінка протирічить загальноприйнятим нормам моралі та законам суспільства, продовжує вчиняти тяжкі злочини, це свідчить про наявність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України”, – йдеться в ухвалі.

Нагадаємо, що жителя Білогірщини вчетверте судили за наркотики. У червні 2018 року житель села Білогірського району в Шепетівці купив більше 800 г макової соломки (наркотичний засіб у великих розмірах). У себе в помешканні з нарковмісного зілля виготовив концентрат для ін’єкцій, що використовував для власних потреб. Окрім тог, влітку того ж року придбав і зберігав за місцем проживання екстракт канабісу й метадон.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне