В Ізяславському ліцеї дітей з малозабезпечених сімей годували окремо від інших

Фото: https://podillyanews.com/

Учням Ізяславського ліцею, які належать до пільгових категорій, посадили за окремі столи та на сніданок дали лише макарони, тоді як іншим дітям поклали в тарілку м’ясні вироби. У закладі рішення щодо “роздільного” харчування дітей пояснили нестачею достатньої кількості м’ясної продукції.

Джерело: podillyanews.com

Розголосу ситуація, яка склалася у навчальному закладі, набула завдяки допису у соцмережах. Так, у групі Трибуна народу один з користувачів написав про те, що 

“директор НВК N 2 на педагогічній нараді дав наказ класним керівникам довести до відома дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей, що від 17 лютого годувати будуть окремо від тих дітей, батьки котрих платять за сніданки”.

Дехто з користувачів соцмереж засумнівався, що така ситуація могла статися у навчальному закладі. Проте, як зазначив автор допису, “перед входом в їдальню стояла вчителька, яка вказувала дітям з малозабезпечених сімей, сідати за спеціально засервіровані столи з тарілочками, де були тільки макарони!”

Прокоментували ситуацію у навчальному закладі й у владі міста. За словами міського голови Сергія Шлегеля, з пояснень посадовців-освітян стало відомо, що проблема з їжею для учнів, які харчуються за бюджетний кошт, виникла через відсутність укладених договорів на тендерні закупівлі.

Від 18 лютого питання організації повноцінного харчування в Ізяславському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, ліцей» ім.О.Кушнірука вирішено, – прокоментував міський голова.

Та додав: всі учні ліцею забезпечені в повному обсязі необхідними продуктам, а питання щодо притягнення до відповідальності освітян, причетних до інциденту, вирішується.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне