В Кам’янці запропонували новий розмір туристичного збору

В Кам’янці-Подільському запропонували новий розмір туристичного збору
Фото: kam-pod.gov.ua

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету було погоджено проект рішення сесії міської ради «Про внесення змін та доповнень до рішення 56-ї сесії міської ради від 05.06.2018 №2/56 «Про затвердження Положень про місцеві податки і збори у м. Кам’янці-Подільському»».

Так, згідно зі змінами в законодавстві, було запропоновано встановити розмір туристичного збору для зовнішнього туриста в розмірі 2% і 1% (для тих, хто селиться в хостелах, садибах і приватних квартирах) і 0,5% – для внутрішніх туристів. Як зауважив міський голова Михайло Сімашкевич, це – оптимальний варіант для середнього бізнесу, адже фіскальною службою було запропоновано 5%. А така ставка може знизити за нашими припущеннями рівень відвідуваності туристів з сусідніх країн». Крім того, збільшиться й сума надходжень до міського бюджету.

kam-pod.gov.ua

Також члени виконавчого комітету розглянули питання про зарахування та зняття з квартирного обліку, надання пільги благодійному фонду “Хесед-бешт”, надання адрес, питання зі сфери житлово-комунального господарства.

Не обійшлося і без нагороджень. Міський голова вручив юній кам’янчанці Софії Поляніченко нагрудний знак за перемогу в національному проекті “Діти – гордість України”.

Нагадаємо, що жителі Хмельниччини продовжують потрапляти на вудку шахраїв. Минулої доби до Зарічанського відділення поліції надійшло 3 заяви від жителів області, які, перебуваючи в Хмельницькому, потрапили на вудку шахраїв. Загальна сума збитку склала 49 625 гривень. 8 січня, перебуваючи в Хмельницькому, 49-річний житель Деражнянського району перерахував 12 955 гривень, купуючи через інтернет компресор. Після перерахунку коштів зв’язок з продавцем перервався. Ще двоє жителів області втратили чималі суми, намагаючись дешевше придбати дизельне паливо. 33-річний житель Ярмолинецького району втратив 10,5 тисяч гривень, а 39-річний чоловік із Гвардійського Хмельницького району — 26 170 гривень. По усіх трьох фактах шахрайства працівники поліції відкрили кримінальні провадження і наразі працюють над пошуком зловмисників.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне