В Хмельницькій області на свята активізувались шахраї

Фото: rubryka.com

Упродовж вихідних 25-27 грудня до територіальних підрозділів поліції Хмельницької області надійшло 10 заяв та повідомлень від громадян про шахрайські дії щодо них. Загальна сума збитку склала 341 тисячу гривень. Переважна більшість шахрайств стосувалась купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет. До слова, уважними потрібно бути не тільки купуючи, а й продаючи товари в мережі.

Так, 35-річний житель м. Кам’янець-Подільський перерахував 10 200 гривень за потенційний автомобіль, проте після цього зв’язок з продавцем перервався. 

61-річного жителя смт Летичів ошукали на 2500 гривень під час купівлі через мережу Інтернет мобільного телефону.

До 58-річної жительки м. Ізяслав зателефонувала невстановлена особа і під приводом купівлі інвалідного візка, оголошення про продаж якого заявниця розмістила на одному із популярних сайтів, випитала реквізити банківської картки і зняла 4550 гривень.

За такою ж схемою ошукали 22-річного хмельничанина, який продавав через мережу Інтернет жорсткий диск до комп’ютера. Через шахрайські дії молодий чоловік втратив 24 290 гривень.

Купуючи на одному із сайтів ігрову приставку, 35-річний хмельничанин витратив 24 768 гривень, проте товар так і не отримав.

194 400 гривень перерахував 24-річний хмельничанин, купуючи через мережу Інтернет автомобіль «Ніссан Кашкай». Транспортний засіб досі не отримав, тож звернувся до поліції.

Ще два шахрайства стосувалися дій псевдобанкірів. Так, до 62-річної хмельничанки зателефонувала невстановлена особа і, представившись працівником банку, під приводом розблокування банківської картки, випитала персональні дані і зняла з рахунку 19 тисяч гривень.

До 23-річної кам’янчанки теж зателефонували нібито представники банку і під приводом прив’язки номера мобільного телефону до банківської картки, зняли з рахунку 2 тисячі гривень.

Невстановлена особа під приводом отримання завдатку за доставку автомобіля з-за кордону шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами в сумі 34 300 гривень у 29-річного кам’янчанина.

55-річна жителька м. Ізяслав знайшла у мережі Фейсбук оголошення про роботу, пов’язану з криптовалютою. Під приводом проведення фінансових розрахунків оформила на себе банківську картку, з якої невстановлена особа зняла 25 тисяч гривень, попередньо оформивши кредит.

За всіма вищеперерахованими фактами працівники поліції проводять перевірки і закликають громадян бути обачними під час здійснення фінансових операцій.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне