В Хмельницькому стартував цікавий захід для ІТ-фахівців

14
Фото: khm.gov.ua/

Сьогодні в нашому місті розпочався UrbankHack – хакатон. Захід для фахівців ІТ—сфери. Який спеціалізується на створенні проектів для урбанізації міста. Десять команд учасників працюватимуть протягом двох днів 10 та 11 жовтня.

Міський голова Олександр Симчишин привітав молодь та зазначив, що саме від таких ініціативних людей залежить майбутнє нашого міста та держави.

В рамках заходу часники UrbankHack мають створити проекти для покращення інфраструктури міста. Наприклад, створити додаток, у якому на карті міста буде позначено, де є сміттєві баки. Єдина умова створення проекту – він має бути спрямований на покращення урбанізації міста.

Учасники співпрацюватимуть із менторами. Які допомагатимуть у розробці проекту. Кожен ментор – це практикуючий фахівець. Тобто якщо ментор-програміст – це людина з досвідом програмування, знає як правильно розподілити обов’язки у своїй команді. Якщо ментор-маркетолог – це людина, котра розуміє ціль маркетології та знає, як правильно прорекламувати свій продукт та ментор-дизайнер – креативний працівник. Що вміє правильно продумати кольорову гаму для певного продукту. Як він буде взаємодіяти з назвою і сайтом/додатком.

За 24 години кожна команда-учасниця хакатон визначає двох представників, які презентуватимуть свій проект. Для команди є певний перелік критеріїв. Які вони мають показати журі. Журі оцінює проекти по певних позиціях: цікавість назви проекту, актуальність для міста, креативність представлення. Також прототип проекту, маркетинговий план, організаційний план, бюджет, ризики проекту. Оцінюватимуться проекти за 5-ти бальною шкалою. Переможець визначатиметься за найвищою сумою балів.

UrbankHack — це реальний шанс перетворити місто на більш сучасне та автоматизоване.

Захід відбувається за сприяння Хмельницької міської ради та з ініціативи Meet and Code і ГО «ІТ- кластер міста Хмельницького».

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне