В Хмельницькому затвердили «Дизайн-код вулиці Проскурівської»

Фото: https://khm.gov.ua

Під час чергового засідання виконавчого комітету було затверджено «Дизайн-код вулиці Проскурівської», який передбачає реалізацію заходів із впорядкування розміщення вивісок, покращення естетичних якостей міського середовища, збереження автентичності історичного середовища та туристичної привабливості вулиці Проскурівської.

Дизайн-код – це комплексний підхід до візуального впорядкування та формування естетики зовнішнього вигляду міста та є збіркою правил і рекомендацій, які застосовуються при розміщенні та зміні елементів вивісок на фасадах, за допомогою яких формується стилістично єдине, комфорте і безпечне міське середовище.

Зовнішній вигляд вулиці, її історичних будівель та простору неодноразово зазнавав змін в процесі формування. Сьогодні вулиця потребує зовнішніх змін для збереження та відтворення особливості її архітектури.

Відповідно до затвердженого документу в центральній частині міста будуть розміщуватися тільки об’ємні літери, великі громіздкі вивіски тепер будуть під забороною. Для інформування відвідувачів біля входу в будівлі будуть розміщуватися назви установ, підприємств на прозорих табличках за прикладом європейських міст.

Загалом, дизайн-код вулиці Проскурівської дозволить покращити загальний вигляд головної пішохідної вулиці міста та змінити обличчя Хмельницького на краще.

Детальніше за посиланням (.pdf документ)

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне