В Красилівському районі активно продовжують забруднювати річку Случ стоками

Фото: Людмила Стадник

Інформація про забруднення з’явилась у групі “Красилівський форум – м.Красилів“. Містяни виклали фотофакт забруднення річки стоками від 31 березня 2019 року.

Влітку минулого року чиновники підрахували, що орієнтовна вартість очисних споруд становить 35 мільйонів гривень. На той час Красилівська міська ОТГ виділила 322,0 тис.грн. на розробку проекту ,,Реконструкція очисних споруд № 1 в м. Красилів Хмельницької області’’. Решту грошей на реалізацію проекту планували “просити” у Кабінету Міністрів України, Міністерства екології та природних ресурсів України.

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів, яке відбулося 20 лютого 2019 року, вирішили надати лише 4831,3 тис.гривень для реконструкції очисних споруд Красилівського ПВКГ с.Заставки.

PROTOKOL-N-35-vid-20.02.2019-1-конвертирован

У липні 2018 року громада зафіксувала масовий скид нечистот в річку Случ поблизу м. Красилова. Тоді про події повідомила депутатка Хмельницької обласної ради Наталія Вишневська. Як писала обраниця на своїй сторінці, нечистоти знову потрапили у річку, зараз вони рухаються вниз по течії в бік Старокостянтинова. Звернення депутатки зафіксували у місцевому відділенні поліції. Жителі чекають на приїзд Державної екологічної інспекції, якщо не приїдуть інспектори, запевняла Наталія Вишневська, жителі перекриють дорогу державного значення.

Через 20 днів нижче по течії річки Случ, вже у Старокостянтинівському районі між селами Сахнівці та Красносілка був виявлений факт масової загибелі риби. Виявлено понад 800 особин загиблої риби: окунь, плотва, карась. Загибла риба знайдена як на поверхні, так і на дні водосховища. Тоді Держеконіспекція не виявила факторів забруднення водного об’єкта, що могли спричинити загибель риби.

Нагадаємо, що триває трансформація системи охорони здоров’я в Україні. У Міністерстві охорони здоров’я розповіли про електронні рецепти та нові правила отримання первинної медичної допомоги.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне