В Летичівському районі піймали браконьєра з електровудкою

Фото: https://khm.depo.ua

Рибоохоронці викрили порушника, який за допомогою електровудки виловив 1045 екземплярів риби, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією пресслужби відомства.

Завдяки злагодженій роботі Хмельницького рибоохоронного патруля, рибоохорони ТОВ “Тихий Дніпро” та Летичівського РВ ГУНП у Хмельницькій області викрито грубе порушення правил рибальства. Близько першої години ночі виявлено порушника, мешканця смт. Летичів, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову – електровудкою.

Інцидент стався на р. Південний Буг, в с. Марківці Летичівського району. Чоловік виловив 1039 екз. карася сріблястого, 4 екз. коропа, 1 екз. судака та 1 екз. окуня. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 110 кг. Завдано збитків у розмірі 19 414 грн.

Оскільки в даному випадку містилися ознаки кримінального правопорушення, працівники правоохоронних органів внесли відомості до ЄРДР.

“Використання електровудки ставить під загрозу природне відтворення іхтіофауни. Адже цей пристрій вбиває не тільки рибу, але і її ікру. Більша частина ураженої риби тоне і браконьєрам не дістається, а та, що вижила – втрачає репродуктивну функцію. Саме тому майже неможливо об’єктивно порахувати збитки від такої незаконної діяльності”, – заявив начальник Хмельницького рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Нагадаємо, що в час нересту любительський та спортивний лов заборонений у такі строки:

– у всіх водосховищах з 1 квітня по 9 червня (включно);

– у всіх річках та їх кореневих водах з 1 квітня по 19 травня (включно);

– в придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені ) з 1 квітня по 29 червня (включно).

Також до 30 червня встановлюється заборона на добування раків. Вона пов’язана із виношуванням ними ікри, личинок та першою линькою.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне