В лісах Хмельниччини виявили червонокнижного кота

Фото: лісовий кіт

На Хмельниччині лісівники виявили рідкісного лісового кота, який потрапив у фотопастку. Його розміри більші за домашнього. За результатами зимового обліку тварин на території області зафіксували 16 таких котів.

Про це Суспільне Хмельницький розповіла комунікаційниця Подільського лісового офісу Ольга Ржепянська.

За її словами, цей вид занесено до Червоної книги України, Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, CITES та Бернської конвенції.

“Кіт лісовий — подібний до свійського, але відрізняється дещо більшими розмірами, міцними лапами та пухнастим хвостом із чорним кінчиком. Очі має блакитні або сірі. Ці тварини потаємні й лякливі. Вони мають свою територію, яку помічають запахом і захищають від чужинців. Густе хутро кота, що змінює колір залежно від пори року, дозволяє йому майстерно маскуватися в лісовій гущавині. А за найменшої небезпеки хижаки змінюють місце проживання та зазвичай ведуть усамітнений спосіб життя”, — розповіла Ольга Ржепянська.

Полюють коти за дві години до заходу сонця й за дві — перед світанком. Харчуються в основному дрібними гризунами, птахами, комахами, зміями та рибою.

“Лісовий кіт має дуже чутливий слух. Це допомагає йому чути здобич на великій відстані. Розміри кота лісового перевищують розміри домашніх котів. Довжина тіла — до 90 см. Вага самиць у середньому 3,5 кг, а самців — 5 кг”, — додала комунікаційниця.

У минулі роки лісові коти також жили на території Хмельниччини. Лісівники для них облаштували підгодівельні майданчики.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне