В Нетішині затримали двох кримінальників за організацію систематичного вимагання грошових коштів у місцевого жителя

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Зловмисникам вже оголошено про підозру за ч. 4 ст. 189 (Вимагання, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає від 7 до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Сьогодні, 2 червня, у м. Нетішин оперативники управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за процесуального керівництва прокуратури та силової підтримки спецпризначенців УКОРД затримали двох місцевих жителів, які підозрюються у систематичному вимаганні грошових коштів. 

https://hm.npu.gov.ua/

Обоє затриманих — неодноразово судимі за майнові злочини. 39-річний підозрюваний взагалі має статус так званого «смотрящого» по м. Нетішин. Його 31-річний співучасник теж свого часу був «смотрящим» у колонії, де відбував покарання, і наразі ще має непогашену судимість.

Упродовж останнього часу затримані почали схиляти місцевого жителя до торгівлі наркотиками і вимагати в нього щомісячної систематичної плати. Вимагання затримані підкріплювали психологічним та фізичним насильством над потерпілим, пошкодженням його майна тощо.

https://hm.npu.gov.ua/

Сьогодні після перерахунку зловмисникам частини коштів їх затримали правоохоронці. Обом чоловікам вже оголошено про підозру у вчиненні вимагання в період воєнного стану. Їм може загрожувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Найближчим часом зловмисникам буде обрано запобіжний захід.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області
 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне